Når barna forlater redet


Vi kjørte til Kristiansand i går etter jobb. Det er langt. Hvis du ikke engang unner deg en tur på do underveis, tar det fire og en halv time. Altså tar det fem når du tar en lite stopp på Shell, pluss stopper for å helle litt mer i kaffekruset fra termosen, etc.. Studenten skal flytte fra en privatutleid hybel som fikk faren (som ikke har samme hybel-erfaring som mora fra studiedager) til å grøsse av standarden i høst- til en «kvartett» i studentbyen rett ved lærerskolen. Rommet er litt mindre, hun deler kjøkken med tre andre jenter, men det er eget bad og god standard. Vi rakk en tur over med stasjonsvogna fylt opp av bager og sekker i går kveld før vi gikk ut og spiste middag. Mannen og jeg har tatt inn på et lite og rimelig hotell, men alt er i orden her, rent og pent og frokosten var helt i orden, kaffen god.. I dag har vi kjørt nok et lass, vært på IKEA og loppa kontoen litt mer, fylt bilen en siste gang før vi gikk løs på vask av rom og en begredelig form for dusj/toalett/vaskerom som har vært Studentens ansvar i huset med hybler. Så har vi båret og stablet flere bager, kasser og poser på hennes nye krypinn før jeg og Mannen dro til hotellrommet for å ta oss inn litt. Nå har vi dusja, åpna en øl hver og ligger /sitter på sengene mens vi hviler slitne føtter og gamle knær! Studenten har det visst ikke stort bedre, så vi har avtalt at vi møtes til mat i nitida. hun prøver vel å måke sti til senga blandt alt pikkpakket! Mannen lå på knærne og skura doer og dusjgulv i dag, så han har våte olabukser som tørker ved panelovnen. I morgen er  å kjøre hjem igjen i noe som ifølge yr.no blir regn/sludd og rundt + 1 grad ettersom vi nærmer oss heimen. Ikke ideelt, men vi får ta den tida det trenger..

Dette er andre gang vi gjør dette. Første gang var i august i fjor da vi losset bilen full og kjørte henne ned hit. Jeg er fullt vitende om at det ikke blir siste gang vi assisterer flytting for unge mennesker! Hjemme passer en tenåring gård, grunn og hund og har bare ett år igjen før hun skal ut å fare hun også.. Denne helgen var bare opptakten til unge mennesker som forlater redet og flytter rundt fra sted til sted…!

We are in Kristiansand helping the Student move from a room she’s rented since August last year to a room on campus. Right now we are resting on the hotel beds, Hubby and I, sore footed and tired from a full day of loading and unloading, emptying more funds on the account, cleaning out the old housing… And this is just the start. At home is a Teenager holding the fort and watching the dog. She has one more year before venturing out the same way. This is just the onset of kids moving out of the nest -and moving from place to place ..!

Reklamer

Om lisbeth58bula

Teacher, mother of two tenage girls, married to a Canadian hubby, currently living in my home country Norway. I knit, crochet, do needlepoint,draw,read, listen to music,laugh a lot- and talk!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Når barna forlater redet

 1. K@ri sier:

  Hei min venn!
  Tenk så heldig den studenten din er som har dere som foreldre!
  Det er faktisk ikke alle som har det like enkelt, og det gjør meg litt vondt…. Men så blir jeg glad igjen når jeg leser om dere 🙂 For meg er det en selvfølge og en glede å stille opp for Favorittdattera, men jeg har faktisk hørt mange snodige fortellinger om rare foreldre i denne sammenhengen, så jeg slutter ikke å forundre meg over folk…..
  Godt å lese at du er frisk igjen!!! Det gleder meg,
  Ønsker dere ei god helg videre, og så håper jeg dere kommer dere trygt hjem i morra. Kjør forsiktig i alle fall!
  Vakre tanker fra K@ri*

  • lisbeth58bula sier:

   Nei, her i huset tror og håper jeg vi har funnet balansen mellom å la dem lære seg å være selvoppholdende og få hjelp når det trengs! Nå er vi hjemme igjen. Ha en fin uk, Kari

 2. Birgitte Sjøtveit sier:

  Hi hi, dette er gjenkjennbart! Og mere skal det bli, på oss begge….. Men dog et herlig oppdrag:))

 3. livetleker sier:

  Vært der! Gjort det!

  Det er et slit, – men så er det liksom så hyggelig også. Disse åra med litt hit og dit, ut og inn, hjem og ut er jo siste krampetrekning før de har flyttet for godt og på ordentlig.

  Ha ei fin uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s